maanantai 25. maaliskuuta 2013

Ellin tiineysaikaa

Elliä ultrattiin kahdesti, ensin reilun kolmen viikon jälkeen astutuksesta meillä kotona, kun eläinlääkäri kävi lehmien takia ja silloin näkyi muistaakseni pari pentua. Viikon päästä siitä eli reilun neljän viikon tiineyden jälkeen käytiin Ellin kanssa eläinlääkärin vastaanotolla, jossa on myös parempi ultra. Silloin näkyi ainakin neljä pentua.

Tällä viikolla eläinlääkäri kävi taas meillä kotona ja Ellikin kävi sitä navetalla kurkkaamassa niin mietittiin, että kun maha on kasvanut niin isoksi jo nyt, että siellä voi olla vähän enemmänkin asukkaita. Mutta noin puolentoista viikon päästähän se selviää! :)


Kuudes tiineysviikko menossa ja maha ei ollut kasvanut juuri yhtään


Neitokainen nauttii hoidosta


Kun tiineys oli noin 5.-6.viikolla ei Ellistä huomannut vielä oikein mitään ulkoisia merkkejä tiineydestä. Ainoa muutos mitä huomasimme oli, että Ellistä tuli kamalan hellyydenkipeä ja koko ajan olisi jonkun pitänyt olla silittelemässä ja hoitamassa ja se itse aina hyppäsi sohvallekkin syliin, että saisi rapsutuksia.

Sitten yhtäkkiä maha alkoi kasvaa kuin silmissä ja jos se vaan jatkaa kasvua samalla tahdilla, ei mahan alle jää varmasti paljoakaan enää maavaraa. :DTällä hetkellä tilanne näyttää tältä
Tuota kuvassa olevaa harmaata petiä ajattelimme hyväksi pennuille ja synnytykseen, mutta se taitaakin olla vähän liian pieni. Täytyy siis ruveta itse rakentelemaan vähän isompaa pentulaatikkoa.

1 kommentti:

  1. Kiva, että teidän pentu-uutisia pääsee lukemaan :) Toivottavasti ensi viikolla syntyy mukavan kokoinen pentue!

    Elli on nätti tyttö ja vaikutti oikein mukavalta kun näimme Kajaanin näyttelyssä tammikuussa :)

    VastaaPoista